Wat is Moxa

Moxa is een behandelmethode waarbij bepaalde punten worden gestimuleerd door warmte. Dit kan gebeuren door op de naald moxa te branden, of door met een moxastaaf een bepaald gebied te verwarmen. Moxa is Chinees bijvoetskruid. Het al dan niet toepassen hiervan is afhankelijk van uw klachten.


Behandeling met moxa-lamp

Ik werk in mijn praktijk met een moxa-lamp.

De Moxa-lamp is een apparaat die bestaat uit twee minerale platen die een hitte-element hebben. Mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Deze platen worden geactiveerd door het hitte-element en creëert elektromagnetische golven die het celmetabolisme van het lichaam versterken.
De warmte van deze lamp is echt weldadig voor het lichaam en geest en wordt als zeer prettig ervaren.

Welke klachten kunnen behandeld worden met de Moxa-lamp?
Alle soorten pijnklachten, gewrichtspijnen, rugpijn, spierpijn, heuppijn, reumatische klachten, circulatiestoornissen, spijsverteringsproblemen, darmklachten, spastische darm, stress, botbreuken etc.

Effect op het lichaam

Stimuleren van de hypothalamus, die de productie controleert van de chemische stoffen die invloed uitoefenen op de slaap, het gemoed, pijn en bloeddruk


Verlichten en bevrijden van pijn bij beschadiging van zachte weefsels en gewrichten


Verdrijven van toxische stoffen uit cellenVerzachten van ontstekingen en oedeem in de weefsels


Assisteren bij de genezing van huidziekten


Balanceren van het zenuwstelsel bij bv. Ischiaticus


Bevorderen van de genezende effecten op de inwendige organenVerbeteren van de stofwisseling


Bevorderen van de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefselcellen


Helpen ontwikkelen van biochemische stimuli waaraan het lichaam tekort heeft als gevolg van ziekte, ongeval of beschadiging


Bevorderen van de lichaamfuncties die instaan voor de immuniteit en de opbouw van de weerstand


Moxa en zwangerschap

Daarnaast wordt moxa heel succesvol toegepast tijdens de zwangerschap om de baby te laten draaien in geval van een stuitligging.

  VoetreflexPlus kan prima worden ingezet om de weerstand te verhogen en het immuunsysteem te versterken. Klachten zoals hooikoorts, verkoudheid, griep, ontstekingen, allergieën etc. kunnen door gerichte op de klant afgestemde behandelingen verminderen of verdwijnen. Voetreflex Plus therapie kan ook preventief gegeven worden om de weerstand te optimaliseren, waardoor het mogelijk wordt om ziekte te voorkomen. Uit onderzoek gedaan onder 44 cliënten van Voetreflex Plus therapeuten blijkt dat de gezondheidsbeleving en ook allergieën beduidend verbeterden.

Nieuw bij Voetjeverder


Moxa is een behandelmethode waarbij bepaalde punten worden gestimuleerd door warmte. Dit kan gebeuren door op de naald moxa te branden, of door met een moxastaaf een bepaald gebied te verwarmen. Moxa is Chinees bijvoetskruid. Het al dan niet toepassen hiervan is afhankelijk van uw klachten.VoetreflexPlus kan prima worden ingezet om de weerstand te verhogen en het immuunsysteem te versterken. Klachten zoals hooikoorts, verkoudheid, griep, ontstekingen, allergieën etc. kunnen door gerichte op de klant afgstemde behandelingen verminderen of verdwijnen. Voetreflex Plus therapie kan ook preventief gegeven worden om de weerstand te optimaliseren, waardoor het mogelijk wordt om ziekte te voorkomen. Uit onderzoek gedaan onder 44 cliënten van Voetreflex Plus therapeuten blijkt dat de gezondheidsbeleving en ook allergieën beduidend verbeterden.